Üsküdar’da maraton öncesi son prova

Felaket

New member
Üsküdar’da maraton öncesi son prova Üsküdar, N Kolay 43. İstanbul Maratonu öncesi son provaya konut sahipliği yapacak. 1.250 sportmen, ‘İstanbul’u Koşuyorum’ etkinliklerinin 2021’deki dördüncü yarışı olan Üsküdar Etabı’nda ipi göğüslemek için yarışacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki SPOR İSTANBUL’un kentin spor kültürüne kazandırdığı rekabet dolu ‘İstanbul’u Koşuyorum’ serisi, yeni etabıyla devam edecek. Artık sayılı haftaların kaldığı N Kolay 43. İstanbul Maratonu öncesi son prova olan İstanbul’u Koşuyorum’ Üsküdar Etabı, 10 Ekim Pazar günü koşulacak. 10 kilometrelik parkurda gerçekleştirilecek etap, saat 9.00’da başlayacak. 1.250 atletin yarıştaki dereceleri elektronik vakit içindema çipleri ile ölçülecek.

SERİ ÜSKÜDAR’DA DEVAM EDİYOR

İstanbul’u Koşuyorum” yarışlarının Bayanlar Günü, Caddebostan Colour Run ı ve Bakırköy kısımlarının akabinde bu yılki dördüncü ayağı olan Üsküdar Etabı, nefes antrenmanları ve ısınma hareketleriyle başlayacak. DJ performansı ile hareket ve cümbüş katlanacak. Asıl heyecan ise Üsküdar’ın eşsiz cadde ve sokaklarını kat edecek atletler, parkura çıktığında yaşanacak. En süratli olmak için yarışan koşucular, bitiş çizgisine ulaşmak için kendi sonlarını zorlayacak.

PARKUR GÜZERGAHI

Üsküdar’da eski evlendirme dairesi önünden başlayacak yarış parkuru, Harem Kıyı Yolu Caddesi’nden Üsküdar Hakimiyeti Milliyet Caddesi’ne saparak Halk Caddesi Gündoğumu Caddesi ile Dr. Fahrettin Atabey Caddesi’nin kesiştiği döner kavşağa kadar devam edecek. Bu kavşaktan dönüş yapıldıktan daha sonra yeniden kıyı yoluna inilecek. Birinci köprü istikametine yanlışsız Paşa Limanı Caddesi, Kuzguncuk Çarşı Caddesi, Abdullah Ağa Caddesi üzerinden ilerlenecek. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne varmadan askeriye önünde bulunan kavşaktan geri dönerek kıyı yolunu takip eden atletler, aksi istikamette Harem’e kadar yarışı sürdürecek. daha sonrasında Harem Kıyı Yolu üzerinde bulunan kavşaktan dönüş yapacak. tekrar kıyı yolundan Üsküdar istikametine gerçek koşan atletler, yarışın başlangıç noktası olan evlendirme dairesi önünde bitiş çizgisine ulaşacak.

Pandemi önlemleriyle koşulacak yarışlarda iştirakçilerden PCR testi ya da iki aşılı aşı kartı ibraz etmesi istenecek.

PROGRAM
Alana Giriş: 08.00
Isınma: 08.45 – 09.00
Start: 09.00 – 09.15
Ödül Merasimi: 11.00-12.00
Kapanış: 12.00

Hibya Haber Ajansı