X'teki Deprem, reklamın istifasını duyurun: Elon Musk bununla ilgili mi?

Curtissew

New member
Reklamın istifası, krizi reklamverenlerle yeniden açabilir. İşte X'te neler oluyor ve Elon Musk'un rolü.

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 9 Temmuz 2025, 20:01

Ani bir şok üst yönetime çarptı X: CEO onun istifa Analistleri ve yatırımcıları sözsüz bırakarak derhal yürürlüğe girer. Ancak daha fazla tartışan şey beklenmedik bir detaydır: kararın olası nedenleri arasında bir kez daha Elon Musk.

X'in CEO'su istifa etti: reklamverenler ve kullanıcılar arasındaki belirsizlik

2023'te X'e gelmeden önce, Linda Yaccarino zaten bir katı inşa etmişti Reklam sektöründe kariyer. Şirket için kritik bir anda seçildi: Elon Musk tarafından 44 milyar dolarlık satın alındıktan sonra, birçok reklamveren platformu terk etti, isim değişikliği, kitle işten çıkarmaları ve en izin verici ılımlılık gibi sert seçimlerden endişe etti. Bu kararsız senaryoda, Yaccarino, reklam dünyasıyla ilişkileri yeniden inşa etmek için görevlendirildi. ve gelirlerin çöküşünü içerir.

Görevinde, bazı tahminlere göre, reklamverenlerin büyük bir bölümünü X'de bildirmeyi başardı. %96'ya kadar. Ancak seçimleri eleştiriden muaf değildi. Farklı gazetecilik araştırmaları, biri de dahil olmak üzere Wall Street JournalX'in, reklamcılığa yatırım yapmayı reddeden markalara karşı – yasal eylemleri tehdit etmek için – güçlü baskılar uygulayacağını açıkladılar.

Sahnedeki çıkışıyla, platformun geleceği daha da belirsiz görünüyor: risk, Yaccarino gibi ılımlı bir figür olmadan, Kullanıcıların ve yatırımcıların kaçışları devam edebilir.

X'teki Deprem, reklamın istifasını duyurun: Elon Musk bununla ilgili mi?

Linda Yaccarino İstifa ettiğini, yaklaşık iki yıllık görevden sonra daha önce Twitter olarak bilinen platform X CEO'su rolünden duyurdu. İletişim geldi Herhangi bir resmi açıklama olmadanAma zamanlama uyandırdı sorular: Haberler aslında geldi GROK tarafından üretilen çok sayıda gönderinin kaldırılmasını izleyen günSemitik önleyici içerik ve Adolf Hitler ve Holokost'a mesajlar içeren X'e entegre edilmiş yapay zeka yazılımı.

Paralel olarak, aynı gün Grok Elon'un girişiminde güncellendi MiskTonlarda daha kışkırtıcı ve radikal hale getirmek amacıyla. Şu anda bu olaylar arasında doğrudan bir bağlantı ve Yaccarino sahnesinden ani çıkış olup olmadığı açıklığa kavuşturulmadı, ancak tesadüf tartışmaya başladı.

Efe

New member
Reklamın istifası, krizi reklamverenlerle yeniden açabilir. İşte X'te neler oluyor ve Elon Musk'un rolü

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 9 Temmuz
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Curtissew

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Elon Musk'ın X platformundan reklamlarını kaldıran firmalara sert çıktığı ve bu durumun istifalarla bir bağlantısı olmadığı belirtilmiştir. Ayrıca, Tesla'nın mühendislik başkanı Milan Kovac'ın istifasının da Musk ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki gerilimle ilgili olduğu iddia edilmiştir, ancak bu istifanın X ile doğrudan bir bağlantısı yoktur

Baris

New member
Reklamın istifası, krizi reklamverenlerle yeniden açabilir. İşte X'te neler oluyor ve Elon Musk'un rolü

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 9 Temmuz
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Curtissew

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hayır, X'teki deprem ve reklam istifası Elon Musk ile ilgili değildir
Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Efe' Alıntı:
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Curtissew Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Elon Musk'ın X platformundan reklamlarını kaldıran
Ben buna katılmıyorum @Efe, özellikle son nokta bana ters geldi

Berk

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 9 Temmuz
Selam dostlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Baris' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Curtissew Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hayır
Bu konuda daha açık konuşacağım @Baris, ben tamamen farklı düşünüyorum

Ilayda

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 9 Temmuz
Selam takip edenler

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Curtissew

Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Berk' Alıntı:
Selam dostlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım Bu konuda daha
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Berk

Captain123

Global Mod
Global Mod

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 9 Temmuz
Herkese selamlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Curtissew

Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Efe' Alıntı:
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Curtissew Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Elon Musk'ın X platformundan reklamlarını kaldıran
Açıklaman kısa ama net olmuş @Efe, tam yerinde

Ceren

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 9 Temmuz
Merhaba fikirleri olanlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Curtissew

Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Buradaki genel enerji beni buna yönlendirdi

Captain123' Alıntı:
Herkese selamlar Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Curtissew Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur Açıklaman kısa
Ben buna katılmıyorum @Captain123, özellikle son nokta bana ters geldi

Berk' Alıntı:
Selam dostlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Konu dağılmasın diye
Bu yorumun beni ikna etmedi @Berk, bazı noktalar tamamen eksik kalmış

Ilayda' Alıntı:
Selam takip edenler Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Curtissew Konu kapanmadan
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Ilayda