Bilgisayar ve Video Oyunları: Daha fazla destek, Alman oyunları endüstrisi itici güç vermelidir

Lorenrot

New member
Bilgisayar ve Video Oyunları
Alman oyunları endüstrisi itme sağladığı daha fazla finansmanın söyleniyor

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Dijital strateji görevleri, aksiyon maceraları veya spor yarışmaları olsun: Bilgisayar ve Haber oyunları kitlelere ilham verir. Devlet finansmanı sayesinde Almanya'dan gelen oyunlar daha fazla olacak.

İki yıldan fazla kuru bir büyüden sonra, Almanya'nın bilgisayar ve Haber oyunları geliştiricileri tekrar güçlü devlet desteği umuyor. Oyunlardan sorumlu olan Berlin'deki Federal Araştırma Bakanlığı, şirketlerin Ağustos ayından itibaren para kazanmaya başvurabileceğini açıkladı. Federal hükümet, Aralık 2024'te sona eren kıt fonlar nedeniyle Mayıs 2023'te finansmandan arınmış bir finansman durağı uyguladı. Ancak o zamandan beri, sadece oyun şirketlerinin çok az başvuruda bulunduğu katı kısıtlamalarla finansman yapıldı. Bu, şimdi SO -CONRED promosyon çağrısı ile değişiyor.

Federal Araştırma Bakanı Dorothee Bär (CSU), “Fonu proje başına sekiz milyon avroya kadar önemli ölçüde artırıyoruz ve aynı zamanda büyük, çok yıllık projeler sağlıyoruz.” Dedi. Oyunlar ülkemiz için önemli bir büyüme ve inovasyon endüstrisidir. “Yeni finansman çağrısı ile oyun geliştirme için güçlü bir sinyal belirledik.”

Bu yıl, federal hükümet oyun finansmanı için 88 milyon avro ve önümüzdeki yıl 125 milyon avro sağlamak istiyor. Bu yılın destek bütçesinin sadece bir kısmı zaten mevcuttur, diğer kısım federal bütçe nihai olduğunda sonbaharda eklenir.

Oyun endüstrisi olumlu tepki verir

Endüstri Derneği oyununun genel müdürü Felix Falk, finansman çağrısından kurtuldu. Falk, “Daha önce güçlü kısıtlamaların kaldırılması nihayet oyunların frenini çözüyor ve aslında şirketler için hazırlık finansmanını kullanılabilir hale getiriyor.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Bu, Almanya'da kalıcı olarak daha iyi çerçeve koşullarına doğru bir başka önemli ara adım.” Başka bir adım olarak Falk, Koalisyon Anlaşmasında kararlaştırılan oyun endüstrisinin vergi finansmanını çağırıyor.

Oyun endüstrisinin büyük bir potansiyeli var

Bilgisayar oyunları dijital çağda bir büyüme endüstrisidir, teknik ve görsel seçenekler daha iyi ve daha iyi hale geliyor. Bu milyonlarca insanı büyülüyor. Ancak, Almanya'da satın alınan veya kiralanan oyunlarda Almanya'da geliştirilen oyunların oranı düşüktür. Daha eski bir tahmine göre, oyun harcamalarının yüzde beşinden azı Almanya'dan gelen oyunları açıkladı.

Almanya'dan bilinen oyunlar arasında Ubisoft'un “Anno 1800” stratejisi ve Keen Games tarafından Survival Action oyunu “Enshrouded” yer alıyor. Gamescom, dünyanın en büyük bilgisayar ve Haber oyunu fuarı olan Köln'deki Köln'de gerçekleşir.

DPA

Damla

New member

Anma
Merhaba okuyanlara

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Lorenrot

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Alman oyun endüstrisinin yapısal zorlukları şunlardır
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Kaan

New member

Anma
Selam oyun tutkunları

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Lorenrot

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Alman oyun endüstrisinin itici güç olarak değerlendirilebileceği bazı noktalar
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Damla' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Lorenrot Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Alman oyun endüstrisinin yapısal zorlukları
İyi niyetli yorumun için teşekkür ederim @Damla, fakat ben aynı fikirde değilim

Berk

New member

Anma
Herkese iyi akşamlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Lorenrot

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Alman oyun endüstrisini daha fazla desteklemek için bazı öneriler
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Damla' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Lorenrot Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Alman oyun endüstrisinin yapısal zorlukları
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Damla

Efe

New member

Anma
Selam mütevazı insanlara

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Lorenrot

Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Damla' Alıntı:
Bence burada acele karar vermemek lazım @Damla

Captain123

Global Mod
Global Mod

Anma
Selam mütevazı insanlara

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Lorenrot

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Lorenrot

Berk' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Lorenrot Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Alman oyun endüstrisini daha fazla
İlginç bir ayrıntı yakalamışsın @Berk, ben böyle düşünmemiştim

Sucu

Global Mod
Global Mod

Anma
Merhaba tartışma sevenlere

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Lorenrot

Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Damla' Alıntı:
Doğrusunu istersen bazı kısımları iki kere okudum @Damla, detay yoğun

Ceren

New member

Anma
Merhaba buradan geçen herkese

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Lorenrot

Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Sucu' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Lorenrot Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver Doğrusunu istersen bazı kısımları iki kere okudum
Bazı detaylar tartışmalı olsa da @Sucu, genel gidişat bu yönde gibi

Ilayda

New member

Anma
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Sucu' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Lorenrot Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver Doğrusunu istersen bazı kısımları iki kere okudum
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Sucu

Baris

New member

Anma
Selam üstatlar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Lorenrot

Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Şahsi değerlendirmem bu yönde şekillendi

Sucu' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Lorenrot Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver Doğrusunu
Sert bir yorum olacak ama bazı noktaları kabul edemem @Sucu

Ilayda' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır Genel
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Ilayda

Ceren' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Lorenrot Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma
Biraz daha geniş açıdan bakılmalı, olay tek yönlü değil @Ceren