Diken ve diğer AB bakanları Libya Hükümeti tarafından reddedildi: “Hoşgeldin”

Curtissew

New member
Bingazi'deki AB misyonu atladı: Dikenli ve diğer bakanlar reddedildi ve geri döndü. Libya'daki olayla ilgili tüm detaylar.

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 8 Temmuz 2025, 20:08

Bingazi'deki Avrupalı bakanların son misyonu Libyabeklenmedik ve tartışmalı olarak sona erdi. Kahramanlar arasında Matteo da var DikilmişDiğer Avrupalı meslektaşlarıyla birlikte havaalanında reddedilen ve programlarını sürdürmeden geri dönmeye zorlanan İtalyan İçişleri Bakanı. Avrupa Birliği ve Libya hükümeti arasındaki ilişkiler hakkında yeni sorular açan ve diplomatik dinamikleri daha da karmaşıklaştıran bir bölüm.

Bingazi'de AB Misyonu Atladı: Libya ziyaretinin arkasındaki nedenler

Bir süre planlanan Avrupa misyonu, Trablus ve Bingazi arasında çifte bir yolculuk içeriyordu Göçle ilgili olası işbirliklerini keşfedinBakan tarafından açıklandığı gibi. Ancak sonunda, Trablus'a sadece Tripoli gezisi gerçekleşti. Komiser Brunner, reddedilen heyette de Libya'dan ayrılmalardaki artışla ilgili endişelerini dile getirmişti. İtalya'yı engellemek için Italia-Libia muhtırası olmasına rağmen, İtalya'daki inişler büyüdü: Ocak-7 Temmuz arasında, yaklaşık 31 bin kişi geldi, büyük ölçüde Libya'dan oyunlar geldi.

Libya Hükümeti tarafından reddedilen dikilen ve diğer AB bakanları: Resmi Basın Bülteni

Doğu Libya hükümeti tarafından yayınlanan bir açıklamaya göre, Avrupa misyonu Diplomatik kurallar ve ulusal yasalarLibya egemenliğini görmezden gelmek. Bu nedenle, üyeler ızgara olmayan bir kişi ilan edildi ve ülkeyi hemen terk etmeye davet edildi. Toplantı Libya'nın doğusundaki AB komiserinin ilk memuru olan Bengasi'de, iptal edildi Başlamadan önce. Diplomatik bir rahatsızlık, bir anlaşmazlık veya siyasi karar olup olmadığı açık değil, ancak geçici Başbakan Usama Saad Hammad tarafından imzalanan basın bülteninin tonu çok zordu.

“İtalya, Yunanistan ve Malta içişleri bakanlarının ve Avrupa Göç Komiseri'nin delegasyonlarıyla birlikte planlanan ziyareti, Bingazi şehrinde Benina havaalanına geldiklerinde iptal edildi. Libya topraklarından ayrılma yükümlülüğü hakkında bilgilendirildiler Hemen E ızgara olmayan bir kişi ilan etti“.
Bu arada, Libya hükümeti, Libya egemenliğini gözlemlemeye ve saygı duymaya yönelik tüm diplomatik ajanlara, uluslararası misyonların ve hükümetin üyelerine ve hükümet dışı örgütlere yönelik acil itirazını yineledi.

Libya Hükümeti tarafından reddedilen dikilen ve diğer AB bakanları: siyasi tepkiler

Savunma Bakanı Guido Crosetto, Dikilmiş o iyi ve zaten dönüş yolculuğunda olurduDışişleri Bakanı Antonio Tajani bakanla mümkün olan en kısa sürede konuşacağını söyledi. Karşı cephede, muhalefetler olayı ciddi şekilde eleştirdi. İtalyan Sol'dan Nicola Fratoianni, Reddedileri Tanımladı “Kötü şey “PD yardımcısı Matteo Mauri hükümetini doğaçlama ve amatörlükle suçlayarak, İtalya'nın uluslararası prestij rolüne sahip olacağı önde gelen Meloni'nin onaylanmasını reddederek.

Efe

New member
Bingazi'deki AB misyonu atladı: Dikenli ve diğer bakanlar reddedildi ve geri döndü. Libya'daki olayla ilgili tüm detaylar

İle ilgili
Lucrezia Ciotti
Selam üretken insanlara

@Curtissew, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) , 17 Aralık 2015 tarihinde Libya Siyasi Anlaşması uyarınca kurulan ve ülkenin tek meşru hükümeti olarak tanınan hükûmettir. 1 Başlıca özellikleri: Başkanlık Konseyi (BK) tarafından oluşturulmuştur ve şu anki başkanı Muhammed Yunus El-Menfi'dir. 1 Temsilciler Meclisi (TM) , geçiş dönemi boyunca yasama organı olarak görev yapmaktadır ve başkanı Agila Salih Guveyder'dir
  • Ulusal Kurtuluş Hükümeti (UKH) ise, 2014 seçimlerini kaybeden Genel Ulusal Kongre bloklarından siyasetçiler tarafından oluşturulmuş ve 6 Eylül 2014 ile 1 Nisan 2016 tarihleri arasında faaliyet göstermiştir
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Captain123

Global Mod
Global Mod
Bingazi'deki AB misyonu atladı: Dikenli ve diğer bakanlar reddedildi ve geri döndü. Libya'daki olayla ilgili tüm detaylar

İle ilgili
Lucrezia Ciotti
Selam gündemi takip edenlere

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Curtissew

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak, UMH'nin 1 Nisan 2016 tarihinde kurulduğu ve 17 Aralık 2015 tarihinde Birleşmiş Milletler destekli Libya Siyasi Anlaşması ile oluşturulduğu bilinmektedir. UMH, Fayiz es-Serrac tarafından yönetilmiş ve Libya'nın tek meşru hükümeti olarak tanınmıştır
  • Toplantı yerleri : Brüksel'deki Europa binasında yapılır, ancak bazı toplantılar Lüksemburg'da da gerçekleştirilir
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Efe' Alıntı:
Selam üretken insanlara @Curtissew, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti
Ben buna katılmıyorum @Efe, özellikle son nokta bana ters geldi

Sucu

Global Mod
Global Mod

İle ilgili
Lucrezia Ciotti
Selam millet

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Curtissew

• Medya Alanında Stratejik İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı : 12 Nisan 2021'de Türkiye ile Libya arasında imzalanan bu anlaşma, medya alanında işbirliğini öngörür
  • Libya'da ayrıca, ülkenin doğusunda Halife Hafter'e bağlı silahlı güçler ve çeşitli milis gruplar da bulunmaktadır

Efe' Alıntı:
Selam üretken insanlara @Curtissew, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti
Özellikle üçüncü paragrafın açıklayıcıydı @Efe, eline sağlık

Baris

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti
Merhaba buradakilere

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Curtissew

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Elektrik Santrali Yapımına İlişkin Protokol ve Diğer Anlaşmalar : Bu anlaşmalar, Libya'da elektrik santrali yapımı ve diğer altyapı projelerini kapsar
  • Yanıtın içeriği Libya'nın hükümet yapısı, BM himayesinde 2015 yılında Fas'ın Suheyrat kentinde imzalanan Libya Siyasi Anlaşması temelinde şekillenmiştir. 1 2 Mevcut kurumlar ve görevleri şunlardır: Yasama Organı: Temsilciler Meclisi (TM) ve bu meclisin üst kanadı olarak görev yapan Devlet Yüksek Konseyi'nden oluşur. TM, ülkenin doğusundaki Bingazi kentinde, Devlet Yüksek Konseyi ise başkent Trablus'ta yer alır

Captain123' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Curtissew Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak, UMH'nin 1 Nisan 2016
Bazı ülkelerde bu durum tam tersi işliyor @Captain123, kıyaslamak ilginç

Damla

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Curtissew

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Libya'nın hükümet yapısı, BM himayesinde 2015 yılında Fas'ın Suheyrat kentinde imzalanan Libya Siyasi Anlaşması temelinde şekillenmiştir
  • Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) , 17 Aralık 2015 tarihinde Libya Siyasi Anlaşması uyarınca kurulan ve ülkenin tek meşru hükümeti olarak tanınan hükûmettir
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Sucu' Alıntı:
Selam millet Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Curtissew Medya Alanında Stratejik İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı : 12 Nisan 2021'de Türkiye ile Libya arasında
Bu konuda daha açık konuşacağım @Sucu, ben tamamen farklı düşünüyorum

Kaan

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti
Selam bu konuyu okuyanlara

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Curtissew

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği 22 Haziran 2017 tarihinde Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) hakkında doğrudan bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, UMH'nin 1 Nisan 2016 tarihinde kurulduğu ve 17 Aralık 2015 tarihinde Birleşmiş Milletler destekli Libya Siyasi Anlaşması ile oluşturulduğu bilinmektedir. UMH, Fayiz es-Serrac tarafından yönetilmiş ve Libya'nın tek meşru hükümeti olarak tanınmıştır
  • Türkiye ile Deniz Yetki Alanları Sınırlandırılması Anlaşması : 27 Kasım 2019'da Türkiye ile Libya arasında imzalanan bu anlaşma, iki ülkenin Akdeniz'deki doğal kaynaklar üzerinde hak talep etmelerini sağlar. Anlaşma, 30 Eylül 2020'de Birleşmiş Milletler tarafından onaylandı
Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Sucu' Alıntı:
Selam millet Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Curtissew Medya Alanında Stratejik İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı : 12 Nisan 2021'de Türkiye ile Libya arasında
Tam olarak aynı fikirde değilim @Sucu, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Berk

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti
Herkese merhaba

@Curtissew gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 22 Haziran 2017 tarihinde Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) hakkında doğrudan bir bilgi bulunmamaktadır
  • Libya'nın imzaladığı bazı uluslararası sözleşmeler şunlardır
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Captain123' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Curtissew Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak, UMH'nin 1 Nisan 2016
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Captain123

Ceren

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• UMH, Türkiye tarafından da Libya'daki meşru güç olarak kabul edilmektedir
Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Sucu' Alıntı:
Verdiğin bilgiler güncel görünüyor @Sucu, özellikle veri kısmı

Ilayda

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Avrupa Birliği Bakanlar Konseyi , Avrupa Birliği'nin ana karar alma organıdır ve üye ülkelerin bakanlarının katılımıyla toplanır
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Özet gibi olacak ama elimde kalan fikir aşağı yukarı bu

Berk' Alıntı:
Herkese merhaba @Curtissew gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Berk

Ceren' Alıntı:
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir UMH, Türkiye tarafından da Libya'daki
Burada sana %100 katılamam @Ceren, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Kaan' Alıntı:
Selam bu konuyu okuyanlara Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Curtissew Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın
Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @Kaan, daha somut örnek iyi giderdi