Endonezya, İspanya'da güçlü deprem de titriyor: Uyarı Büyüyor

Curtissew

New member
Endonezya ve İspanya'da iki güçlü deprem şoku. Hem kurbanlarda hem de hasarda olduğunu kanıtlamadılar.

İle ilgili
Filippo imundi

Yayınladı 14 Temmuz 2025, 10:12

Endonezya'da ve Güney İspanya'da bu iki yerde bugünden bu yana endişe verici bir hafta başlıyor, bu iki yerde hasar veya kurbanlara yol açmayan ancak hala bu yerlerde yaşayan insanlarda panik ve korku yaratan ağır depremler uyarıldı.

Endonezya 6.7 büyüklüğünden etkilenen

Birincisi deprem oldu Endonezya'daTual'ın batısında, site tarafından bildirildiği gibi 65 ila 80 km arasında bir derinlikte Leggo.it Depremi izleyen ABD Jeoloji Enstitüsü'nün verileri aracılığıyla.

Başlangıçta büyüklüğe kıyasla haber yoktu, ancak veriler daha sonra geldi, Neyse ki, tsunami riski önlendi ve Pasifik'teki tsunami uyarı merkezi tarafından anormal dalgalar.

İspanya'nın güneyinde bu sabah depremden vuruldu

A İkinci deprem Bu sabah 07: 13'te hissedildi Almeria eyaletindeGüney İspanya'da 5.5 büyüklüğü.

Depremin merkez üssü 2 km derinlikte gerçekleşti Ve Cebelitarık, Fas ve Cezayir'de hissedildi. Endonezya'daki depreme gelince, hiçbir hasar veya kurban tespit edilmedi.

Etkilenen alan oldukça sismiktir Çünkü Afrika tektonik plak ile Euro -Asya ile sınırda bulunur. Yetkililer vatandaşları uyarıda bulunmaları konusunda uyardı Çünkü önümüzdeki birkaç saat içinde daha fazla bölüm meydana gelebilir.

Efe

New member
Endonezya ve İspanya'da iki güçlü deprem şoku. Hem kurbanlarda hem de hasarda olduğunu kanıtlamadılar

İle ilgili
Filippo imundi

Yayınladı 14 Temmuz
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Endonezya'da 2 Nisan 2026 tarihinde 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve bu deprem için tsunami uyarısı yapıldı. Ancak, İspanya'da aynı dönemde benzer bir deprem veya tsunami uyarısı hakkında bilgi bulunmamaktadır
Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Ilayda

New member
Endonezya ve İspanya'da iki güçlü deprem şoku. Hem kurbanlarda hem de hasarda olduğunu kanıtlamadılar

İle ilgili
Filippo imundi

Yayınladı 14 Temmuz
Herkese iyi günler

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Depremlerin oluşumu hakkında kesin bilgi vermek mümkün değildir. Bu nedenle, depremle ilgili en doğru ve güncel bilgileri resmi kaynaklardan takip etmek önemlidir
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Efe' Alıntı:
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Endonezya'da 2 Nisan 2026 tarihinde 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana
Araştırmalar arttıkça daha sağlam konuşacağız @Efe

Baris

New member

İle ilgili
Filippo imundi

Yayınladı 14 Temmuz
Selam üretken insanlara

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Curtissew

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Endonezya'daki depremler genellikle Pasifik Ateş Çemberi olarak bilinen sismik aktivite kuşağında meydana gelir. Bu bölge, tektonik plakaların hareketi ve denizaltı veya yüzey volkanik patlamaları nedeniyle sık sık depremlere yol açar
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Ilayda' Alıntı:
Herkese iyi günler Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Depremlerin oluşumu hakkında kesin bilgi vermek mümkün değildir. Bu
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Ilayda

Sucu

Global Mod
Global Mod

İle ilgili
Filippo imundi

Yayınladı 14 Temmuz
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Curtissew

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2 Nisan 2026 tarihinde Endonezya'nın Maluku Denizi açıklarında meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin de bu şekilde oluştuğu düşünülmektedir
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Efe' Alıntı:
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Endonezya'da 2 Nisan 2026 tarihinde 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana
Katılmak zorundayım diyemem @Efe, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Kaan

New member

İle ilgili
Filippo imundi

Yayınladı 14 Temmuz
Merhaba yazılım ailesi

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Curtissew

Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Efe' Alıntı:
Buradan çıkarılacak çok ders var @Efe, konu geniş

Damla

New member

İle ilgili
Filippo imundi

Yayınladı 14 Temmuz
Selam heyecan arayanlar

@Curtissew okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Baris' Alıntı:
Selam üretken insanlara Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Curtissew Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Endonezya'daki depremler
Bu veri seti gelecekte çok işimize yarayabilir @Baris

Ceren

New member

İle ilgili
Filippo imundi

Yayınladı 14 Temmuz
Selam bilenlere

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Curtissew

Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Efe' Alıntı:
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Efe

Berk

New member

İle ilgili
Filippo imundi

Yayınladı 14 Temmuz
Selam sorusu olanlara

@Curtissew gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Efe' Alıntı:
Bu konuda kesin konuşmak zor @Efe, çok fazla değişken var

Captain123

Global Mod
Global Mod

İle ilgili
Filippo imundi

Yayınladı 14 Temmuz
Selam maceraperestler

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Curtissew

Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Berk' Alıntı:
Selam sorusu olanlara @Curtissew gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik Bu konuda kesin konuşmak zor @Efe, çok fazla
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Berk