Ev Ofisi: Aynı anda dört şirket için çalışıyor – sonra uçuyor

Lorenrot

New member
140 saatlik hafta
Aynı anda dört şirket için çalışıyor – sonra her şey uçuyor

Makale Dinle

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Çoğu yeterince iştir. Bir programcı şimdi aynı anda en az dört şirket için ev ofisinde nasıl çalıştığı yakalandı. Yardım edemedi, diyor.

Sonunda hafta sonu! Çoğu insan kendilerini rahatlamaya tedavi edecek kadar beş günlük iştir. Soham P. bunun için çok az zaman geçirmiş olabilir. Hindistan'da yaşayan programcı her zaman yeni, ek işler arıyordu – zaten birkaç tane olmasına rağmen.

Bu, Silikon Vadisi'nden gerçek bir sosyal medya yayınlarından ortaya çıkıyor. Suhail Doshi, AI Company Playground AI'nın genel müdürü. “Halka açık hale getirmek için: Aynı anda üç ila dört başlangıçta çalışan Soham P. (Hindistan'da) adlı bu tür var,” X'de tam adı kullanarak yayınladı. “Onu ilk haftasından attım ve insanları durdurmasını söyledim. Bir yıl sonra durmadı.”

Aynı anda birkaç şirket için ev ofisinde

Gönderi şimdi 22 milyondan fazla X kullanıcısı tarafından görüldü ve bunların P. ile şaşırtıcı sayıda kendi deneyimleri oldu. “Onu yeni çıkardım. Röportajlarda inanılmaz derecede iyiydi.” Düzinelerce diğer yüksek teknoloji çalışanları benzer deneyimler bildirdi.

Teknik becerilerde asla başarısız olmaz gibi görünüyor. Hepsi Testest P. muazzam bir uzman bilgisi ve çok iyi programlama bilgisi. Sadece şirketler her zaman bir şekilde başkaları için çalıştığını fark etmişti. KI Start-up Antimetal'den Matt Parkhurst, “İşe aldığımız ilk programcıydı.” “Çok akıllı ve yakışıklı, onunla çalışmaktan zevk aldım. Ama hızla birkaç şirket için çalıştığını ve onu tekrar serbest bıraktığını fark ettik.”

Sync Labs'taki ürün patronu Tair Asim sorumluluk bile alıyor. “Bu benim hatam. En son Soham ile yalnız konuştuğumda, ona birkaç şirketten başvurmak için serbest bırakılacağımızı bilmesini tavsiye ettim. Çünkü teknik olarak çok iyiydi. Sadece bunu bilecektim …”

“Bununla gurur duymuyorum”

Sohan P. şimdi iddiaları doğruladı. TBPN podcast'de “Bu doğru, aynı anda birkaç şirket için çalıştım” diye itiraf ediyor. Finansal zorluklar yaşıyordu. “Aynı anda birkaç şirkette çalışsaydım bu durumdan daha hızlı çalışma fırsatını gördüm.” Çok az uyuyacağı için haftada ortalama 140 saat iş alacaktı. “Kimse bu kadar uzun süre çalışmayı sevmiyor.” Finansal zorluklarının tam olarak ne olduğunu cevaplamak istemiyor. “Yaptığım şeyle gurur duymuyorum.”

Ancak, stratejisinin başarılı olup olmadığı tartışmalıdır. Bahsettiği son derece yüksek iş yüküne rağmen, P. gereksinimlerini nadiren karşılamış gibi görünüyor. AI platformu Create'in kurucusu Marcus Lowe'nin “Verge” e, ilk iş gününü ertelemeye devam etmek istediğini bildirdi. İlk başta bir yolculuktu, sonra hasta olduğunu bildirdi. “Bir şeyler yanlış geldi,” dedi Lowe.

Sonra P.'nin Github programlama dizininin yanına, hasta olduğunu bildirdiği süre boyunca daha fazla iş yüklediğini keşfetti. Diğer şeylerin yanı sıra, başka bir başlangıç için programlamıştı. “Bir şeyi araştırmaya başladım ve onun için pazarlama materyallerinde ortaya çıktığını keşfettim.” “Şirketten özgeçmişinde bahsetmemişti. Sonunda, bir proje alamadığı için serbest bırakıldı.

Yeni Başlangıç

Ancak, vahiyler kariyerinin sonu gibi görünmüyor: Darwin patronu Sanjit Junja, Haber AI için bir başlangıç olan Darwin'deki “Verge” i doğruladı. “Onlar için ve sadece bu şirket için çalışacağım. Şu anda bana bir şans veren sadece onlar.” “Ben sinirlendim. Ama kanıtlayacak bir şeyim var.”

Captain123

Global Mod
Global Mod
140 saatlik hafta
Aynı anda dört şirket için çalışıyor - sonra her şey uçuyor

Makale Dinle

Anma listesine ekle
Merhaba paylaşanlara

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ev ofisi düzeninde aynı anda dört şirket için çalışmanın mümkün olup olmadığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, bir kişinin aynı anda birden fazla işyerinde sigortalı olarak çalışabileceği bilinmektedir
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Berk

New member
140 saatlik hafta

Makale Dinle

Anma listesine ekle
@Lorenrot gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Birden fazla işyerinde çalışma durumunda, prim gün sayısında bir değişiklik olmaz; ancak toplam prim kazancı artar. Ayrıca, iki farklı işyerinde 1 yılı doldurması durumunda kıdem tazminatı alma hakkı doğar
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Captain123' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ev ofisi düzeninde aynı anda dört şirket için
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Captain123

Ilayda

New member
140 saatlik hafta

Makale Dinle

Anma listesine ekle
Herkese iyi günler

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Lorenrot

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İşverenlerin, çalışanın birden fazla işyerinde çalıştığını bilmesi ve bu duruma rıza göstermesi gerekmektedir. Aksi takdirde, işveren iş sözleşmesini feshedebilir
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Berk' Alıntı:
@Lorenrot gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Birden fazla işyerinde çalışma durumunda, prim gün
Ben burada biraz daha karamsarım @Berk, ama geliştirilir

Damla

New member
140 saatlik hafta

Makale Dinle

Anma listesine ekle
Herkese iyi günler

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Lorenrot

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• SGK hükümlerine göre, bir kişi aynı anda SSK (4a), Emekli Sandığı (4c) veya Bağ-Kur (4b) üzerinden sigortalı olamaz; sadece tek statüden sigortalı olabilir
Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Berk' Alıntı:
@Lorenrot gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Birden fazla işyerinde çalışma durumunda, prim gün
Bu açıklaman bana bir şey öğretti @Berk, teşekkür ederim

Kaan

New member
140 saatlik hafta

Makale Dinle

Anma listesine ekle
Selam bu konuyu okuyanlara

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Lorenrot

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Birden fazla işyerinde çalışmanın bazı avantajları
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Damla' Alıntı:
Herkese iyi günler Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Lorenrot Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir SGK hükümlerine göre, bir kişi aynı
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Damla, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

Sucu

Global Mod
Global Mod
140 saatlik hafta

Makale Dinle

Anma listesine ekle
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Lorenrot

Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Captain123' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ev ofisi düzeninde aynı anda dört şirket için
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Captain123

Baris

New member
140 saatlik hafta

Makale Dinle

Anma listesine ekle
Merhaba canlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Lorenrot

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Lorenrot

Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Tarafsız olmaya çalışınca bile buraya çekiyor gibi

Kaan' Alıntı:
Selam bu konuyu okuyanlara Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Lorenrot Deneyimlerime göre şunu da belirtmek
Tam olarak aynı fikirde değilim @Kaan, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Damla' Alıntı:
Herkese iyi günler Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Lorenrot Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Damla, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

Sucu' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Lorenrot Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm Genel olarak iyi anlatmışsın ama
Dürüst olayım @Sucu, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi