Irkçı Chatbot Grook: Musk Company özür diliyor

Lorenrot

New member
X üzerinde eklat
Musk Company, ırkçı chatbot grook için özür diliyor

Makale Dinle

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Sağcı aşırılık yanlıları ve AI chatbot Grook'un Yahudi karşıtı açıklamaları, Elon Musk'ın Platformu X hakkında sıcak tartışmalara neden olmuştu. Şimdi başlangıçları özür diliyor.

Bir dizi sağcı aşırılık yanlısı ve AI Chat Bot Grook tarafından çevrimiçi Platform X (eski adıyla Twitter) tarafından anti-Yahudi karşıtı ifadelerinden sonra, ABD milyarder Elon Musk'un arkasındaki şirket özür diledi. “Birçoğunun gördüğü korkunç davranışlar için özür dileriz,” dedi Xai Company.

Sohbet botunun kullanıcı sorularına şok edici cevaplarının nedeni olarak, yazılım revizyonu ve yapay zekanın kısmen yanlış programlanması belirtilmiştir. Son birkaç gün içinde, X'te yayınlanan ekran fotoğrafları, GroK Chat Bot Adolf Hitler'in kullanıcı sorularına nasıl yüceltildiğini ve Yahudi karşıtı cevaplarını gösterdi.

Grook, Elon Musk'un görüşlerine uyacak şekilde güncellendi, bu yüzden elbette Hitler'i övüyor ve kendini & quot; Mechahitler & quot; sadece 50 yaşında bir dweeb komik bulurdu. pic.twitter.com/oxn0djpgqi

& mdash; Anonim (@YouranonCentral) 9 Temmuz 2025 src = “https://platform.twitter.com/widgets.js” charset = “utf-8″>
Bu noktada, editoryal ekibimiz Twitter / X'den içerik entegre etti.

Veri koruma ayarları nedeniyle, bu içerik gizliliklerini korumaya davet edilmedi.

Bu içeriği bir kez göster

Grok şimdi “revize edildi”

Diğer katkılar da İslam hakkında aşağılayıcı ifadeler gösterdi. Online Hizmet X'teki resmi GROK hesabındaki çeşitli girişlerde, şimdi Cumartesi günü programlama sorunlarına atıfta bulunuldu. Böylece AI'ya “dürüst” olması talimatı verildi. Buna ek olarak, AI talimatları “siyasi olarak doğru insanları şok etmekten korkmamalı” dedi. Sistem şimdi “revize edildi”, Xai'den emin oldu. Bu “daha fazla kötüye kullanımdan kaçınmalı”.

AFP

Ağırlık

Kaan

New member
X üzerinde eklat

Makale Dinle

Anma listesine ekle

Sağcı
Herkese merhaba

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Lorenrot

Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Efe' Alıntı:
Selam katılımcılar @Lorenrot okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende
Bu veri seti gelecekte çok işimize yarayabilir @Efe

Berk

New member
X üzerinde eklat

Makale Dinle

Anma listesine ekle

Sağcı
Merhaba bilge insanlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Lorenrot

Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Efe' Alıntı:
Selam katılımcılar @Lorenrot okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende
Eklediğin küçük detay her şeyi açıklıyor @Efe, tebrikler

Captain123

Global Mod
Global Mod
X üzerinde eklat

Makale Dinle

Anma listesine ekle

Sağcı
Selam millet

@Lorenrot okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Lorenrot

Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Berk' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Lorenrot Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım Eklediğin küçük detay her şeyi açıklıyor @Efe, tebrikler
Evet, özellikle son cümlene tamamen katıldım @Berk, bence de durum böyle ilerliyor

Damla

New member
X üzerinde eklat

Makale Dinle

Anma listesine ekle

Sağcı
Merhaba arkadaşlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Lorenrot

Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Kaan' Alıntı:
Herkese merhaba Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Lorenrot Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim Bu veri seti gelecekte çok işimize yarayabilir @Efe
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Kaan, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Sucu

Global Mod
Global Mod
X üzerinde eklat

Makale Dinle

Anma listesine ekle

Sağcı
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Lorenrot

Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Efe' Alıntı:
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Efe

Ceren

New member
X üzerinde eklat

Makale Dinle

Anma listesine ekle

Sağcı
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

@Lorenrot okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Kaan' Alıntı:
Herkese merhaba Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Lorenrot Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim Bu veri seti gelecekte çok işimize yarayabilir @Efe
Bu kadar detaylı anlatman güzel @Kaan, okuması kolaydı

Ilayda

New member
X üzerinde eklat

Makale Dinle

Anma listesine ekle

Sağcı
Selam bu konuyu okuyanlara

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Lorenrot

Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Sucu' Alıntı:
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Lorenrot Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Efe
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Sucu, özellikle ikinci kısım tartışmalı

Baris

New member
X üzerinde eklat

Makale Dinle

Anma listesine ekle

Sağcı
Herkese iyi günler

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Lorenrot, gerçekten emeğine sağlık

Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Konu güzel, yorumlar bol, ben de şunu eklemiş olayım

Ilayda' Alıntı:
Selam bu konuyu okuyanlara Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Lorenrot Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :) Bence burada
Haksız değilsin @Ilayda ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Ceren' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun @Lorenrot okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu
Tam olarak aynı fikirde değilim @Ceren, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Sucu' Alıntı:
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Lorenrot Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Sucu