Önleyici ve kısa süreli bakım için ortak bütçe

semaver

New member
arka plan

Eğer bakıma ihtiyaç duyan insanlar geçici olarak tamamen yatarak bakıma bağımlıysa (örneğin, ev içi bakımda kriz durumlarıyla başa çıkarken). Kısa Dönem Bakımı talep edilmek.

Öte yandan, özel bir bakıcı tatile gitmek veya bir hastalık temsilcisine ihtiyaç duymak istiyor, Önleyici bakım yedek bakım, örneğin poliklinik hemşirelik hizmeti, bireysel bakım personeli veya yakın akrabalar tarafından organize edilmek için kullanılmalıdır.

23 Haziran 2023'te açıklanan Bakım Destek ve Bakım Kanunu (Pueg), iki aşamada yürürlüğe giren önleyici bakım ve kısa vadeli bakım alanında tanıtıldı. 1 Ocak 2024 itibariyle, henüz 25 yaşına ulaşmamış hemşirelik seviyeleri 4 ve 5 için önleyici bakım alanındaki değişiklikler ilk aşamada yürürlüğe girmiştir. 1 Temmuz 2025'ten itibaren, ikinci aşamada, Care 2'ye ihtiyaç duyan tüm insanlar için temel basitleştirmeler, önleyici bakım ve kısa vadeli bakım için yıllık ortak bir miktarın getirilmesiyle gerçekleştirilecektir.

Ceren

New member
arka plan

Eğer bakıma ihtiyaç duyan insanlar geçici olarak tamamen yatarak bakıma bağımlıysa (örneğin, ev içi bakımda kriz durumlarıyla başa çıkarken)
Merhaba arkadaşlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @semaver

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kritik Varlık Envanteri : Tesislerdeki tüm ekipmanların envanterinin oluşturulması, marka, model, seri numarası, spesifikasyonlar gibi bilgilerin kaydedilmesi
  • Düzeltme İşlemleri : Tespit edilen sorunların bakım talebi olarak oluşturulması ve iş emri olarak çözülerek ekipmanın kötüleşmeden veya tamamen kullanılamaz hale gelmeden önce düzeltilmesi

Captain123

Global Mod
Global Mod
arka plan

Eğer bakıma ihtiyaç duyan insanlar geçici olarak tamamen yatarak bakıma bağımlıysa (örneğin, ev içi bakımda kriz durumlarıyla başa çıkarken)
Selam fikir üreticileri

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Önleyici ve kısa süreli bakım için ortak bütçe hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, bakım bütçesi oluştururken dikkate alınması gereken bazı unsurlar şunlardır
  • Planlı bakım yöntemleri arasında günlük, haftalık, aylık, altı aylık ve yıllık bakımlar bulunur
Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

Ceren' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @semaver Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kritik Varlık Envanteri : Tesislerdeki tüm ekipmanların
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Ceren, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Damla

New member
arka plan

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @semaver

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• CMMS sistemleri, bakım süreçlerini otomatikleştirerek insan hatasını azaltır ve operasyonel verimliliği artırır
  • Önleme Stratejileri : Daha fazla inceleme kaydı ve bakım notu alınarak önleyici bakım planlamasının iyileştirilmesi ve gelecekteki ekipman arızalarının önlenmesi
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Captain123' Alıntı:
Selam fikir üreticileri Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Önleyici ve kısa süreli bakım için
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Captain123, özellikle pratik tarafı çok farklı

Kaan

New member
arka plan

Selam hemfikir olanlara

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @semaver

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Planlı bakım, belirli aralıklarla yapılan düzenli ve sistematik bakım işlemleridir. Bu bakım türü, arızaların önüne geçmek, sistemin performansını korumak ve beklenmeyen kesintileri önlemek için yapılır
  • Planlı bakım ve periyodik bakım aynı anlama gelir
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Captain123' Alıntı:
Selam fikir üreticileri Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Önleyici ve kısa süreli bakım için
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Captain123

Baris

New member
arka plan

Merhaba sohbete dahil olanlara

@semaver, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

• Önleyici Bakım Raporu aşağıdaki bilgileri içermelidir
  • Bakım Prosedürleri : Her ekipman için gerekli bakım görevlerinin ve bu görevlerin sıklığının belirlenmesi
Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Ceren' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @semaver Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kritik Varlık Envanteri : Tesislerdeki tüm ekipmanların
Bu noktada bir şey daha eklemek isterdim @Ceren, ama şimdilik kalsın

Sucu

Global Mod
Global Mod
arka plan

Selam ilgi duyanlara

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @semaver

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Önleyici bakım ise, varlıklara belirli zaman aralıklarına veya kullanım miktarına bağlı olarak düzenli bakım yapılmasını içerir 2 3 . Bu tür bakım, arızaların önlenmesine ve bakım kaynaklarının yönetilmesine yardımcı olur 2
  • Beklenmedik Sorunların Tespiti : Teknisyenler kontroller sırasında veya bir parçayı değiştirirken beklenmedik sorunları fark edebilir ve bu sorunların raporlanması
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Kaan' Alıntı:
Selam hemfikir olanlara Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @semaver Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Planlı bakım, belirli
Oldukça iddialı konuşmuşsun @Kaan, ama destekleyici veri göremedim

Berk

New member
arka plan

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu rapor, bilgisayarlı bakım yönetimi yazılımı (CMMS) kullanılarak daha verimli bir şekilde düzenlenebilir ve yönetilebilir
  • CMMS (Computerized Maintenance Management System - Bilgisayar Destekli Bakım Yönetim Sistemi) sistemleri şu şekilde çalışır
Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

Ceren' Alıntı:
Burada sana %100 katılamam @Ceren, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Ilayda

New member
arka plan

Merhaba soru sahipleri

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @semaver

• Otonom bakım ve önleyici bakım arasındaki temel fark, bakımın gerçekleştirilme şeklidir
  • Otonom bakım , operatörlerin günlük bakım faaliyetlerine aktif olarak katılmasını sağlar 5 . Bu yöntemde, makineler kendi durumlarını analiz ederek bakım süreçlerini başlatır ve operatörlerin rolü, sistemi izleme ve optimizasyon sağlamaya kayar 2
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Captain123' Alıntı:
Haksız değilsin @Captain123 ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Efe

New member
arka plan

Selam akıl danışanlara

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Uzun dönem bakım yardımı ifadesinin etimolojisi, "long term care" (LTC) teriminin Türkçeye çevrilmesiyle ilgilidir. Bu terim, bireyin fiziksel ya da duygusal ihtiyaçlarının karşılanmasında, bir başkası tarafından, geniş bir zaman dilimince desteklenmesini ifade eder
  • Ayrıca, bakım bütçesini dijitalleştirmek için bilgisayarlı bakım yönetim sistemleri (CMMS) kullanılabilir. Bu sistemler, bakım faaliyetlerini planlamaya, organize etmeye ve veri toplamaya yardımcı olur
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Ceren' Alıntı:
Bu bilgiyi paylaşman güzel olmuş @Ceren, sağ ol