Otopilot Tesla 3'ü tren raylarına yönlendirir – sonra bir tren çöker

Lorenrot

New member
Tehlikeli Hata
Otopilot Tesla 3'ü tren raylarına yönlendirir – sonra bir tren çöker

Makale Dinle

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Tesla patronu Elon Musk tarafından kendi kendine sürüş modu kadar ön plana konulmuyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde neredeyse bir aileye mal oldu.

Elon Musk, yıllarca en önemli vaadi oldu: Teslas sonunda “tam kendini sürüş” (FSD) (FSD) ulaştığında, otomobil üreticisi nihayet rekabete bağlı olacak. Atılımın “birkaç yıl” olduğu söyleniyor. Pennsylvania'daki bir olay – bir kez daha – şüphe duymanıza izin verir.

Yetkililere göre, olay Haziran ayının ortasındaydı. Bir Tesla 3, bir seviye geçişine geldiğinde küçük batan bahar kasabasındaydı. Sürücü daha sonra yetkililere söyledi. Otopilot, sadece geçişin üzerinden geçmek yerine, görünüşe göre rayları açmaya karar verdi. Sadece 12 metre sonra sürücü onu durdurdu. Artık geri sürmek mümkün değildi: araba sıkışmıştı. Sonra bir tren geldi.

Tesla On Pistlerde: Talihsizlikte Şans

Yolcular artık çok şanslıydı. Tesla'yı terk etmeye nispeten hızlı bir şekilde karar vermişlerdi ve zaten arabanın dışındaki tren olarak yarışıyorlardı. Tren aynı zamanda diğer rayda da sürdüğü için Tesla'yı çok kolay etkiledi. Hasar sınırlıydı. Ve pil ne sürüş kampanyasında ne de etki nedeniyle hasar gördü. Sonunda, tüm yolcular tamamen zarar görmeden kaldı.

02 Temmuz 2025.15: 42

Elektrikli araba
Yüzde 13 daha az teslimat – Tesla çökmeye devam ediyor

Kampanya sürücü için hala pahalı olabilir. En kötüsü var olmasına rağmen, faaliyet ve kayıp maliyetleri ona gelebilir. Yetkililere göre, demiryolu trafiğinin kapatılması gerekiyordu. Pil'e zarar vermemek için, bir vinç arabayı pist yatağından kaldırmak zorunda kaldı. Ve: Otopilot'a rağmen yasal olarak direksiyondaydı, yerel savcı John Adams yayıncıya “WMFZ” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Kendini süren arabaların işlenmesini düzenleyen hiçbir yasamız yok. Yasadan önce sürücünün kendisi raylara gitti.”

Belirsiz neden olmak

Olayın tam olarak nasıl olabileceği şimdi incelenmelidir. Her şeyden önce, sürücünün Tesla'nın neden raylara geçmesine izin verdiği ve daha sonra fren yapması için 12 metre ihtiyacı olduğu sorusu ortaya çıktı. Otopilot arabayı tek başına kontrol edebilse de, üretici Tesla bile direksiyondaki kişinin müdahale etmek için her zaman dikkatli kalması gerektiğini vurgular.

Tesla'nın otopilotunun her zaman problemleri olduğu bilinmektedir. ABD Ulaştırma Otoritesi, Teslas'ın birkaç kez park edilmiş kurtarma araçlarında çimenlediği yıllardır bir sorunu araştırıyor. Teslas geçmişte zaten raylara gitti. Bir sorun, Teslas Ki'nin kavramın kendisiyle mücadele etmesi olabilir: bir Haber klip viral hale geldi çünkü bir Tesla, kamyonlardan sonsuz bir yılan için geçen bir treni düşündü.

Musk tam otomatik sürüşe güveniyor

Tesla patronu Elon Musk için mesaj hala yanlış zamana giriyor. Sadece bir hafta önce, Teksas'taki grup ilk robot vergilerini çok fazla tamtamla sokağa gönderdi. Yolcularına insan sürücüleri olmadan Austin aracılığıyla koçluk yapmaları gerekiyor. Ancak, bu da sorunsuz çalışmadı. Her ne kadar sadece Tesla dostu blogcular ilk test sürücülerine davet edilmiş olsa da, bir Haber tur yaptı: Robo taksilerinden birinin tezgah şeridine nasıl taşındığını gösterdi.

MMA

Baris

New member
Tehlikeli Hata
Otopilot Tesla 3'ü tren raylarına yönlendirir - sonra bir tren çöker

Makale Dinle

Anma listesine
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2024 yılında ABD'nin Pensilvanya eyaletinde Tesla Model 3 aracı, otonom sürüş modundayken tren raylarına sıkıştı. Araç raylardan çıkmayınca, yaklaşan bir tren çarptı. Sürücü kazadan yara almadan kurtuldu
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Ceren

New member
Tehlikeli Hata

Makale Dinle

Anma listesine
Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Lorenrot

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2024 yılında ABD'nin Ohio eyaletinde ise Tesla sahibi Craig Doty, aracını tam otomatik sürüş moduna almış ve aracın kendi kendine hareket etmesini izlerken, Tesla otomobilinin hemzemin geçitten geçen bir trene doğru yavaşlamadan ilerlediğini fark etti. Doty, hızla direksiyona müdahale ederek trenin altına girmekten son anda kurtuldu
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Baris' Alıntı:
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2024 yılında ABD'nin Pensilvanya eyaletinde Tesla Model 3 aracı, otonom sürüş
Haksız değilsin @Baris ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Sucu

Global Mod
Global Mod
Tehlikeli Hata

Makale Dinle

Anma listesine
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Lorenrot

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Otopilot, Tesla'nın sürücü yardım özellikleri paketidir ve sürücünün her zaman aracın kontrolünü ve sorumluluğunu üstlenmesini gerektirir
Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Baris' Alıntı:
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2024 yılında ABD'nin Pensilvanya eyaletinde Tesla Model 3 aracı, otonom sürüş
Bu konuda pratik uygulamaların sınırlı olması önemli @Baris, onu vurgulaman yerinde

Captain123

Global Mod
Global Mod
Tehlikeli Hata

Makale Dinle

Anma listesine
Selam hemfikir olanlara

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Lorenrot

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Tesla'nın otopilot sisteminin, önündeki dev bir treni görmeyip doğrudan trenin altına girmek üzere olduğu bir video da ortaya çıktı
Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Baris' Alıntı:
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Baris, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Efe

New member
Tehlikeli Hata

Makale Dinle

Anma listesine
Selam akıl danışanlara

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Ceren' Alıntı:
Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Lorenrot Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2024 yılında ABD'nin Ohio eyaletinde ise Tesla sahibi Craig Doty, aracını tam
Buradaki varsayım bence anahtar nokta @Ceren

Damla

New member
Tehlikeli Hata

Makale Dinle

Anma listesine
Merhaba araştırmacılar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Lorenrot

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Sucu' Alıntı:
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Lorenrot Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Otopilot, Tesla'nın sürücü yardım özellikleri paketidir ve sürücünün
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Sucu

Kaan

New member
Tehlikeli Hata

Makale Dinle

Anma listesine
Selam dostlar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Lorenrot

Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Sucu' Alıntı:
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Lorenrot Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Otopilot, Tesla'nın sürücü yardım özellikleri paketidir ve sürücünün
Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @Sucu, daha somut örnek iyi giderdi

Berk

New member
Tehlikeli Hata

Makale Dinle

Anma listesine
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Lorenrot

Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Efe' Alıntı:
Selam akıl danışanlara Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü Buradaki varsayım bence anahtar nokta @Ceren
Bu açıklama sayesinde konuya bakışım değişti @Efe, teşekkür ederim

Ilayda

New member
Tehlikeli Hata

Makale Dinle

Anma listesine
Selam biraz göz atanlara

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Lorenrot

Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Bence herkes bir şey söyledi ve ben de kendimce bunu çıkardım

Kaan' Alıntı:
Selam dostlar İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Lorenrot Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil Bu çıkarımın altı biraz boş
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Kaan, fazlaca iddialı geldi

Berk' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Lorenrot Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini
Haksız değilsin @Berk ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Damla' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Lorenrot Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Damla, çünkü değişken çok fazla