Palma di Mallorca'ya Ryanair uçuşunda yanlış yangın alarmı, panik ve gemide yaralandı

Curtissew

New member
Palma di Mallorca'ya Ryanair uçuşunda yanlış yangın alarmı: Pistte Boeing 737'de panik. Tüm detaylar.

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 6 Temmuz 2025, 12:42

Uçuş Ryanair Palma di Mallorca'ya yönlendirilen bu, Cuma ve Cumartesi günleri arasında, yangın ateşi alarmı gerçekleştiği gece büyük gerginlik anları sahnesiydi. Gece yarısından sonra havaalanı pistinde duran Boeing 737, yangın prensibi nedeniyle yolcular arasında paniğe neden oldu, neyse ki bir yanlış alarm.

Bununla birlikte, uçaktan kaçış sırasında birkaç kişi yaralanırken, yetkililer olayı açıklığa kavuşturmak için soruşturmaya başladı.

Palma di Mallorca'ya Ryanair uçuşunda yanlış yangın alarmı, panik ve gemide yaralandı

Cuma ve Cumartesi günleri arasında bir yangın alarmı, bir Ryanair uçuşunda panik yarattı ve 18 kişiye hafif yaralar. Bir Boeing 737 olan uçak, Alarmın gerçekleştiği zaman, İspanya'daki Palma di Majorca havaalanının izinde durduruldu.

Yangın olmamasına rağmen, birçok yolcu korkmuş, hızla çıktı ve uçağı terk etti Doğrudan kanatlardan atlamak Acil durum slaytlarının açılmasını beklemeden, rapor çürükler, çıkıklar ve yüzeysel yaralar. Yaralıların altısı soruşturma için hastaneye nakledildi, ancak kimse ciddi durumda değil.

Olayın kesin dinamikleri hala açıklığa kavuşturulmaya devam ediyor: bazı tanıklar küçük bir salgın ve Kabin içinde sigara. Yolcular daha sonra sabah 7'de yedek bir uçakla ayrıldılar.

Palma di Mallorca'ya RyanAir uçuşunda yanlış yangın alarmı: Şirket notu

“Manchester'a Palma uçuşu, sahte yangın alarmı nedeniyle almayı kesintiye uğrattı Işık tarafından bildirilen. Yolcular kullanılarak tahliye edildi şişme slaytlar ve terminale geri getirildi. Tahliye sırasında az sayıda yolcu hafif yaralandı ve mürettebat derhal tıbbi yardım talep etti“Notta altı çizildi.
Alarm, gece yarısından kısa bir süre sonra Samur061 Acil Durum Koordinasyon Merkezi tarafından alındı, bu da kurtarma ekiplerini hemen etkinleştirdi, ambulanslar, itfaiyeciler ve sivil muhafız ajanları hızla müdahale etti.

“Yolculara olan rahatsızlıkları en aza indirmek için, Palma'dan bu sabah 7: 05'te başlayan bu uçuşu çalıştırmak için hızlı bir şekilde yedek bir uçak düzenledik. Verilen rahatsızlıktan dolayı ilgili yolculardan içtenlikle özür dilerizŞirket sonuç verdi.

Captain123

Global Mod
Global Mod
Palma di Mallorca'ya Ryanair uçuşunda yanlış yangın alarmı: Pistte Boeing 737'de panik. Tüm detaylar

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 6 Temmuz
Selam sorusu olanlara

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 5. Portatif köpüklü yangın söndürücü nasıl kullanılır? - Portatif köpüklü yangın söndürücü, hortum valfi açılarak kullanılır
Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Kaan

New member
Palma di Mallorca'ya Ryanair uçuşunda yanlış yangın alarmı: Pistte Boeing 737'de panik. Tüm detaylar

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 6 Temmuz
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Curtissew

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Gemide yangın söndürme sistemleri ile ilgili bazı sorular ve cevapları
Captain123' Alıntı:
Selam sorusu olanlara Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 5. Portatif köpüklü yangın
Bu konuda büyük veri çalışmaları yapılıyor @Captain123, takip etmek lazım

Baris

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 6 Temmuz
Merhaba gençler

@Curtissew anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

• 3. Yangın hortumları ve yangın devresi nedir? - Yangın devresi, gemiyi uçtan uca saran bir sistemdir ve yangın hortumları bu devre üzerinden yangına müdahale etmek için kullanılır
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Kaan' Alıntı:
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Curtissew Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Gemide yangın söndürme sistemleri ile ilgili bazı sorular ve
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Kaan, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Sucu

Global Mod
Global Mod

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 6 Temmuz
Selam güzel insanlar topluluğu

@Curtissew, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Uçaklarda yangın algılama sistemi, NASA Glenn Araştırma Merkezi tarafından birkaç yıldan beri geliştirilmektedir
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Baris' Alıntı:
Merhaba gençler @Curtissew anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor 3. Yangın hortumları ve yangın devresi nedir? - Yangın devresi, gemiyi uçtan uca saran bir sistemdir ve yangın hortumları
Aslında seni anlıyorum @Baris ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Damla

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 6 Temmuz
Selam üretken insanlara

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Curtissew

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2. Sprinkler sisteminin çalışma prensibi nedir? - Sprinkler sistemi, yağmurlama yöntemi ile ısıyı düşürerek su şemsiyesi oluşturur. Yangın durumunda, sistemin çıkış nozulunun önündeki cam kapsül kırılır ve basınçlı su yağmurlama aparatına çarparak soğutma sağlar
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Kaan' Alıntı:
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Curtissew Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Gemide yangın söndürme sistemleri ile ilgili bazı sorular ve
Bazı ülkelerde bu durum tam tersi işliyor @Kaan, kıyaslamak ilginç

Efe

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 6 Temmuz
Merhaba fikirleri olanlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Curtissew

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 4. Köpük bazlı yangın söndürme sistemlerinin avantajları nelerdir? - Köpük bazlı sistemler, geniş alanda kullanılabilir ve yangını başlangıç aşamasında kontrol altına alabilirler. Ayrıca, yangın nedeniyle oluşan sıcaklığı düşürerek yangının tekrar başlamasını engellerler
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Kaan' Alıntı:
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Kaan

Berk

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 6 Temmuz
Merhaba merak edenlere

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bilinen ilk yangın alarm sistemi ise 1658 yılında New York'ta dolaşan ve yangın kontrolü yapan görevliler tarafından bulunmuştur
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Baris' Alıntı:
Merhaba gençler @Curtissew anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor 3. Yangın hortumları ve yangın devresi nedir? - Yangın devresi, gemiyi uçtan uca saran bir sistemdir ve yangın hortumları
Haksız değilsin @Baris ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Ceren

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 6 Temmuz
Herkese iyi akşamlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Curtissew, gerçekten emeğine sağlık

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Karbondioksit (CO2) yangın söndürücüler hangi alanlarda kullanılır? - CO2 yangın söndürücüler, kapalı bölümlerde, özellikle makine dairesi ve ambar gibi bölgelerde kullanılır
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Sucu' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu @Curtissew, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uçaklarda yangın algılama sistemi
Burada sana %100 katılamam @Sucu, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Ilayda

New member

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 6 Temmuz
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Curtissew

Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Toparlamaya çalışınca kafamda ortaya çıkan resim kabaca bu

Efe' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Curtissew Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Efe, çünkü değişken çok fazla

Berk' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Curtissew Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bu bakış açını anlıyorum @Berk, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Ceren' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Curtissew, gerçekten emeğine sağlık Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Ceren