Teknoloji devinin planları: Google, Berlin-Brandenburg'da kendi veri merkezini oluşturmuyor

Lorenrot

New member
Teknoloji devinin planları
Google, Berlin-Brandenburg'da kendi veri merkezini oluşturmuyor

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Google, yıllarca Berlin-Brandenburg bölgesinde büyük bir veri merkezinin inşasını planladı. Ancak, proje uygulanmamıştır. Almanya'daki başka bir bölge bundan faydalanabilir.

Google, Berlin-Brandenburg bölgesinde kendi veri merkezini oluşturmuyor. Basın sözcüsü Ralf Bremer, ABD şirketinin Mittenwalde'de başlangıçta planlanan inşaat projesini uygulamayacağı “Märkische Allgemeine Zeitung” (MAZ) tarafından bir rapor doğruladı.

Bremer, Google'ın veri merkezlerinin yerlerini uzun vadede çeşitli faktörlere dayanarak geliştirdiğini söyledi. Berlin'in yaklaşık 30 kilometre güneyinde konuma karşı karar “fizibilite, genel pazar gelişimi ve iş önceliklerimizin kapsamlı bir şekilde incelenmesinden sonra” verildi. “Berlin-Brandenburg'da ve Almanya'da Berlin-Brandenburg ve Frankfurt'taki bulut bölgelerimizin yanı sıra Hanau'daki veri merkezimiz aracılığıyla kalacağız ve gelecekte Almanya'nın dijital hırslarını desteklemeye devam edeceğiz.”

Şimdiye kadar Google, başkent bölgesindeki diğer operatörlerden çeşitli veri merkezlerinde kiracı olmuştur. Hiçbir şey bunu değiştirmemeli. 2023'te İnternet Grubu, Almanya'daki Hanau'da toplam üç olası inşaat aşamasından sadece birinin uygulandığı büyük bir veri merkezi açtı. Buna ek olarak, Rhein-Main bölgesindeki grup, yeni veri merkezleri oluşturmak için mevcut iki özelliğe sahiptir.

Veri merkezlerinin inşası Frankfurt bölgesinde patlıyor, çünkü büyük İnternet düğümü DE-CIX büyük internet düğümüne yakın. Veri merkezlerinin operatörleri, gecikmeden devasa veri değişim noktası aracılığıyla büyük miktarda veri iletebilir.

DPA

Damla

New member

Anma listesine ekle
Selam gündemi takip edenlere

@Lorenrot gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Google'ın Berlin'deki yapay zeka merkezi, 5 Mart 2026 tarihinde faaliyete geçti
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Baris

New member

Anma listesine ekle
Merhaba buradan geçen herkese

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

• Google'ın doğrudan Berlin-Brandenburg'da bir veri merkezi oluşturma planı hakkında spesifik bir bilgi bulunmamaktadır
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Damla' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere @Lorenrot gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Google'ın
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Damla

Captain123

Global Mod
Global Mod

Anma listesine ekle
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Lorenrot

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Google, Berlin'de bir yapay zeka merkezi açtı ve bu merkez, 5,5 milyar avroluk bir yatırım programının parçası. Ayrıca, Brandenburg eyaletinde, özellikle Lübbenau ve Nauen'de veri merkezi projeleri planlanmaktadır
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Damla' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere @Lorenrot gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Google'ın
Haksız değilsin @Damla ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Sucu

Global Mod
Global Mod

Anma listesine ekle
Selam oyun tutkunları

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

• Google, Berlin-Brandenburg'da kendi veri merkezini oluşturmuyor , ancak bölgede veri merkezi yatırımları yapılıyor
Bir minik destek de benden gelsin istedim

Damla' Alıntı:
Bu veriyi daha önce duymuştum @Damla, ama böyle açıklanması daha anlaşılır

Kaan

New member

Anma listesine ekle
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak, Berlin'in doğusundaki Fredersdorf-Vogelsdorf'ta planlanan bir veri merkezi projesi, yerel halkın itirazlarıyla karşılaşmıştır
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Baris' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Google'ın doğrudan Berlin-Brandenburg'da bir veri merkezi oluşturma planı hakkında spesifik bir bilgi
Burada sana %100 katılamam @Baris, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Berk

New member

Anma listesine ekle
Selam deneyenlere

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Lorenrot

Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Baris' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Google'ın doğrudan Berlin-Brandenburg'da bir veri merkezi oluşturma planı hakkında spesifik bir bilgi
Araştırmalar arttıkça daha sağlam konuşacağız @Baris

Ceren

New member

Anma listesine ekle
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Kaan' Alıntı:
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak, Berlin'in doğusundaki Fredersdorf-Vogelsdorf'ta planlanan bir
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Kaan, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Efe

New member

Anma listesine ekle
Selamlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Lorenrot, gerçekten emeğine sağlık

Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Ceren' Alıntı:
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Kaan, diğer ihtimalleri de
Bu yorumun beni ikna etmedi @Ceren, bazı noktalar tamamen eksik kalmış

Ilayda

New member

Anma listesine ekle
Merhaba arkadaşlar

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Lorenrot

Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Belki yanılıyorum ama hissettiğim sonuç bu

Ceren' Alıntı:
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Ceren, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Berk' Alıntı:
Selam deneyenlere Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Lorenrot Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider Araştırmalar
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

Efe' Alıntı:
Selamlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Lorenrot, gerçekten emeğine sağlık Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür Bu yorumun beni ikna etmedi
Tam olarak aynı fikirde değilim @Efe, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında