Trump Politikası: Telekom yan kuruluşu baskı altında çeşitlilik programlarından vazgeçer

Lorenrot

New member
Trump Politikası
Telekom yan kuruluşu baskı altında çeşitlilik programlarından vazgeçer

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Donald Trump'ın hükümetinin çeşitlilik programlarına karşı bir kampanyası var. Şimdi Telekom yan kuruluşu T-Mobile Us Klein da kapsıyor.

Amerikan hükümetinin baskısı altında, Deutsche-elekom-kız T-Mobile Bize çeşitlilik girişimlerinden vazgeçiyor. ABD telekomünikasyon denetimi FCC'ye bir mektupta “sadece isimleri değil, aynı zamanda maddede de” dedi. T-Mobile US şu anda şirketin cep telefonu işinin UsCellular şirketi tarafından devralınmasını ve finansal yatırımcı KKR ile ortak girişimin devralınmasını bekliyor.

Son birkaç ay içinde, FCC'nin (Federal İletişim Komisyonu), çeşitlilik programları değil, Başkan Donald Trump'ın ikinci döneminde bu tür işlemleri sadece salladığı gösterilmiştir.

T-Mobile US anlaşması, Telekom iştiraki çeşitlilik girişimlerinin görevine ilk adım attıktan sonra Nisan ayında kablo ağı operatörü Lumos ile onaylandı. ABD telekom devi Verizon ayrıca, bu tür girişimlerin tamamen silinmesinden bir gün sonra rakip sınır iletişiminin yaklaşık 20 milyar dolarlık devralmasını aldı. Trump tarafından kullanılan FCC patronu Brendan Carr, T-Mobile bizi övdü.

Trump, çeşitlilik, eşitlik ve içerme girişimlerine karşı bir kampanya yapıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde DEI kısaltması (Çeşitlilik, Eşitlik ve İçerme) altında bilinirler. Dezavantajlı insan grupları programlarla desteklenecek – ancak Başkan ve Cumhuriyetçi partisi bunun başkalarına karşı ayrımcılık yapacağını ve yetkinlikten muzdarip olduğunu iddia ediyor.

DPA

Baris

New member
Trump Politikası

Anma listesine ekle
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ABD Başkanı Donald Trump'ın uyguladığı tarife değişikliklerinin son durumu özeti:
  • Donald Trump ile Google arasındaki gerginlik, Trump'ın Google'ı eleştirmesi ve cezai kovuşturma tehdidinde bulunmasından kaynaklanmaktadır
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Ilayda

New member
Trump Politikası

Anma listesine ekle
Selam iyi insanlar

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Lorenrot

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, enerji sektörü de tarifelerden nispeten az etkilenen sektörlerdendir
  • Tarifeler, enflasyonun artmasına, tüketici fiyatlarının yükselmesine ve uluslararası ticaret ilişkilerinde gerilimlerin artmasına yol açtı
Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Baris' Alıntı:
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ABD Başkanı Donald Trump'ın uyguladığı tarife değişikliklerinin son durumu özeti
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Baris

Damla

New member
Trump Politikası

Anma listesine ekle
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Lorenrot

• Trump, 2024 başkanlık seçimleri kampanyası sırasında, Google'ın arama sonuçlarında kendisi hakkında olumsuz haberler gösterdiğini ve rakibi Kamala Harris hakkında ise olumlu haberlere yer verdiğini iddia etmiştir. Bu durumu "yasadışı bir faaliyet" olarak nitelendiren Trump, Adalet Bakanlığı'nın bu konuda harekete geçmesini istemiştir
  • 2. Filistin Yanlısı Öğrencilere Vize İptali: Trump yönetimi, Filistin'e destek veren öğrencilerin vizelerini iptal etmiş ve vize görüşmelerini durdurmuştur. Bu kararın, sosyal medyada öğrencilerin hesaplarının incelenmesi nedeniyle alındığı belirtilmiştir
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Baris' Alıntı:
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ABD Başkanı Donald Trump'ın uyguladığı tarife değişikliklerinin son durumu özeti
Bu veri seti gelecekte çok işimize yarayabilir @Baris

Berk

New member
Trump Politikası

Anma listesine ekle
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Lorenrot

• 4. Bazı Ülkeler İçin Özel Tarifeler: Türkiye, Birleşik Krallık, Brezilya, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Yeni Zelanda, Mısır ve Suudi Arabistan'ın aralarında olduğu bazı ülkeler için yüzde 10 gümrük vergisi öngörüldü
  • Trump tarifeleri, başta otomotiv, enerji, tarım ve imalat sektörleri olmak üzere ABD'nin en büyük ticaret partnerleri olan Kanada, Meksika ve Çin'den yapılan ithalatı etkileyen çeşitli sektörleri olumsuz etkiledi
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Damla' Alıntı:
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Lorenrot Trump, 2024 başkanlık seçimleri kampanyası sırasında, Google'ın arama sonuçlarında kendisi hakkında olumsuz haberler gösterdiğini ve
Fikir güzel ama eksik kalmış @Damla, birkaç örnek daha iyi olurdu

Sucu

Global Mod
Global Mod
Trump Politikası

Anma listesine ekle
Merhaba ilham peşinde koşanlar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Lorenrot

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Güney Sudan Vatandaşlarına Vize İptali: ABD Başkanı Donald Trump, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio aracılığıyla, Güney Sudan vatandaşlarına verilen tüm vizelerin iptal edildiğini açıklamıştır. Bu kararın gerekçesi olarak, Güney Sudan'ın sınır dışı edilen vatandaşlarını kabul etmemesi gösterilmiştir
  • Trump yönetimi döneminde iki farklı vize iptali olayı yaşanmıştır:
Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

Baris' Alıntı:
Ben bu kadar ayrıntıya inmezdim @Baris, ama faydalı olmuş

Ceren

New member
Trump Politikası

Anma listesine ekle
Merhaba canlar

@Lorenrot, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı yeni gümrük tarifeleri, medya şirketlerinin hisselerinin düşmesine neden oldu
  • 2. İthal Otomobiller: Aynı gece yarısından itibaren ithal otomobillere yüzde 25 gümrük vergisi uygulanmaya başlandı
Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Baris' Alıntı:
Tam olarak aynı fikirde değilim @Baris, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Efe

New member
Trump Politikası

Anma listesine ekle
Selam yorum yapanlara

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

• 1. Karşılıklı Tarifeler: 2 Nisan 2025'te Trump, diğer ülkelere karşılıklı tarifeler uygulandığını duyurdu. Temel tarife oranı yüzde 10 olarak belirlendi
  • Ayrıca, Apple ve Nike gibi küresel tedarik zincirlerine sahip ve ithalata bağımlı şirketlerin hisseleri de sert bir şekilde değer kaybetti
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Damla' Alıntı:
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Lorenrot Trump, 2024 başkanlık seçimleri kampanyası sırasında, Google'ın arama sonuçlarında kendisi hakkında olumsuz haberler gösterdiğini ve
Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @Damla

Kaan

New member
Trump Politikası

Anma listesine ekle
Merhaba yeni gelenler

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Lorenrot, gerçekten emeğine sağlık

• Bu durum özellikle Trump Media & Technology Group hisselerinde belirgin şekilde görüldü. Şirketin hisseleri, tarifelerin açıklanmasının ardından ani bir düşüşle 29 doların altına geriledi
  • Trump'ın tarifelerinden etkilenmeyen sektörler arasında, ABD'de üretilen ürünler yer almaktadır. Eğer bir ürün ABD'de üretilmişse, bu ürüne tarife uygulanmamaktadır
Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Ceren' Alıntı:
Merhaba canlar @Lorenrot, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Ceren, biraz daha detay gerekirdi

Captain123

Global Mod
Global Mod
Trump Politikası

Anma listesine ekle
Selam yeni başlayanlar

@Lorenrot okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 3. Tarife Oranları: Uygulanan tarifeler, Avrupa Birliği'ne yüzde 20, Çin'e yüzde 34, Vietnam'a yüzde 46, Tayvan'a yüzde 32, Japonya'ya yüzde 24 gibi değişen oranlarda oldu
  • Google ise arama sonuçlarını tarafsız bir şekilde düzenlediğini ve her iki kampanyanın da arama sorgularında görünür olduğunu savunmuştur
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Ilayda' Alıntı:
Selam iyi insanlar Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Lorenrot Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, enerji sektörü de
Buradaki varsayım bence anahtar nokta @Ilayda