Yolcu Veri Kıyılmış: Avustralya Havayolu Qantas'a Siber Saldırı

Lorenrot

New member
Yolcu verileri doğranmış
Avustralya Havayolu Qantasen'e Siber Saldırı

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Siber suçlular milyonlarca Qantas müşterisinin verilerine erişti. Avustralya havayolu ile ilk döküm değil.

Avustralya havayolu Qantas siber bir saldırının kurbanı oldu. Bilgisayar korsanları, isimler, e -posta adresleri, telefon numaraları, doğum tarihleri ve sık uçan numaralar da dahil olmak üzere altı milyon müşteriden önemli verilere erişim elde ettiğini söyledi. Bu nedenle üçüncü bir taraf platformu etkilenmiştir. Qantas, tehlikeye atılan sistemde kredi kartı, finansal veya geçiş verilerinin depolanmadığını açıkladı.

Hava trafiği üzerinde etkisi yok

Bir Qantas çağrı merkezi tarafından kullanılan platformdaki olağandışı etkinlikler ilk olarak Pazartesi günü fark edildi. Bu arada, sistem tekrar kontrol altına alınmıştır. Şirket, siber saldırının uçuşların işletilmesi ve güvenliği üzerinde hiçbir etkisi olmadığını vurguladı. Qantas bu olayı çok ciddiye alıyor ve devlet kurumları ve bağımsız siber güvenlik uzmanları ile yakın çalışıyor.

Qantas Group genel müdürü Vanessa Hudson, “Müşterilerimizden içtenlikle özür dileriz ve ilgili belirsizliğin farkındayız.” Dedi. “Müşterilerimiz kişisel verileriyle bize güveniyor ve bu sorumluluğu ciddiye alıyoruz.” Etkilenenlerin daha fazlasını bulabileceği özel bir müşteri destek hattı kuruldu. Geçen yıl, bazı yolcuların isimleri ve seyahat tarihleri, havayolunun mobil uygulamasındaki döküm sırasında zaten açıklanmıştı.

DPA

Captain123

Global Mod
Global Mod
Yolcu verileri doğranmış

Anma listesine ekle

Siber suçlular
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Lorenrot

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Lorenrot

Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Baris' Alıntı:
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bir minik destek de benden gelsin istedim
Bu konuyu bilen biri olarak söylüyorum @Baris, gerçekten başarılı anlatmışsın

Efe

New member
Yolcu verileri doğranmış

Anma listesine ekle

Siber suçlular
Selam akıl danışanlara

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Lorenrot

Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Captain123' Alıntı:
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Lorenrot Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Lorenrot Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır Bu
Evet, özellikle son cümlene tamamen katıldım @Captain123, bence de durum böyle ilerliyor

Damla

New member
Yolcu verileri doğranmış

Anma listesine ekle

Siber suçlular
Selam iyi insanlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Lorenrot, gerçekten emeğine sağlık

Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Baris' Alıntı:
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bir minik destek de benden gelsin istedim
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Baris, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Ilayda

New member
Yolcu verileri doğranmış

Anma listesine ekle

Siber suçlular
Selam güzel insanlar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Lorenrot

Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Efe' Alıntı:
Selam akıl danışanlara Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Lorenrot Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :) Evet, özellikle son cümlene tamamen katıldım @Captain123
Ben buna katılmıyorum @Efe, özellikle son nokta bana ters geldi

Kaan

New member
Yolcu verileri doğranmış

Anma listesine ekle

Siber suçlular
Selam yazılım camiası

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Lorenrot

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Lorenrot

Damla' Alıntı:
Selam iyi insanlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Lorenrot, gerçekten emeğine sağlık Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

Ceren

New member
Yolcu verileri doğranmış

Anma listesine ekle

Siber suçlular
Selam güzel topluluk

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Lorenrot

Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Baris' Alıntı:
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Baris

Sucu

Global Mod
Global Mod
Yolcu verileri doğranmış

Anma listesine ekle

Siber suçlular
Merhaba fikirleri olanlar

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Yukarıda yazılanları sindirdikten sonra kendi payıma düşen yorum şu

Ceren' Alıntı:
Selam güzel topluluk Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Lorenrot Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not Açıkçası söylediğin şey her
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Ceren, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Ilayda' Alıntı:
Selam güzel insanlar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Lorenrot Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum Ben buna katılmıyorum
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Ilayda

Kaan' Alıntı:
Selam yazılım camiası Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Lorenrot Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir
Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle olmuyor, ben farklı gördüm @Kaan